Start

For elever

For bedrifter

For skole

For foreldre

For tillittsvalgte

For lærlinger

Kjersti Sandvik Halden

Kjersti Sanvik Halden
Kjersti Sanvik Halden

Kjersti er mediegrafiker/grafisk design-lærling på Merkur og akkurat ferdig utdannet mediegrafiker.

– Jeg har jobbet i to bedrifter, en liten, og en veldig stor. Det har vært lærerikt i seg selv, fordi du ser hvor forskjellige arbeidsrutiner som finnes. For eksempel så har noen bedrifter nærkontakt med kundene. De kommer over, sitter ved siden av deg, er med på oppsettet. Veldig uformelt. Hos andre – som der jeg jobber nå – går det meste av kundekontakten via mail og telefon.

Jeg jobber med magasiner, blader, tidsskrifter... Indesign, Illustrator og Photoshop. Tighte deadliner hele tiden. Ble kastet ut i arbeid fra dag en. De ba meg lage noen tegninger… som ble brukt i bladet!

Kjersti gikk på MK på Drømtorp.

– Jeg hadde bestemt meg for ikke å gå i læra, så etter 3. klasse på MK begynte jeg på høgskolen i Oslo på et deltidsstudium som kalles visuell kommunikasjon. Men jeg fant fort ut at nivået var mye lavere der enn på MK. Jeg kunne alt fra før, og tenkte "hva nå?" Opplæringssentret tilbyr vikartjenester, så det var slik jeg kom i kontakt med dem, og da de foreslo at jeg skulle ta en læreplass i stedet, gjorde jeg det.

Kjersti's råd til potensielle lærlinger:

– Bruk opplæringssenteret! De bryr seg, og de kan hjelpe deg å finne en bedrift som er riktig for deg.

Opplæringssenteret for visuell kommunikasjon (Oslo, Akershus, Vestfold)

 

« Tilbake

 
 
Fellesforbundet
Mediebedriftene
NHO Grafisk