Start

For elever

For bedrifter

For skole

For foreldre

For tillittsvalgte

For lærlinger

Mediegrafiker: Sandra Smedegaard Nilsen

Sandra (18) jobber i Nycomed.

– Nycomed er et stort medisinfirma med eget reklame/produksjonsbyrå.Vi har ansvaret for alt som er trykket på emballasjen de bruker til produktene sine. Vi er to stykker, så jeg får være med på det meste og lærer veldig mye. I sommer var vi for eksempel på et trykkeri i København som trykker foldeetikettene våre. Da får jeg se hvordan ting vi lager må fungere for å kunne trykkes.

– Stort sett mottar vi stoff fra eksterne designere, og så er det vår jobb å mekke det til sånn at det fungerer. Det blir mye pirkearbeid, for designerne har ofte ikke så mye kunnskap om hvordan ting fungerer. Da er det bra at jeg har det. Skriftstørrelser, plassering av informasjon og annen tekst, farmasøytiske koder osv… på veldig liten plass. Alt skal jo brettes og bøyes til bokser, vedlegg, foldeetiketter... Vi får veldig mye dårlig fra designere…

- Når jeg fikk tilbud om å jobbe her, takket jeg ja fordi jeg får god kunnskap om mange ledd i produksjonen. På sikt vil jeg drive mer med design, og nå har jeg full forståelse for hvor smart det er å vite om faget før jeg begynner på den delen. Da kan jeg levere fra meg design som fungerer.

– Når jeg er ferdig med læra skal jeg ta 3. året på MK for å få generell studiekompetanse, men nå trives jeg der jeg er og synes jeg lærer mye. Dessuten tjener jeg jo litt penger – ganske mye faktisk, for en som bor hjemme og ikke trenger å betale for alt.

19.03.09

 

« Tilbake

 
 
Fellesforbundet
Mediebedriftene
NHO Grafisk