Start

For elever

For bedrifter

For skole

For foreldre

For tillittsvalgte

For lærlinger

Viken vant

Etter tett kniving i teten hele veien, ble det Joakim Viken som tok mediegrafikergullet i NM-yrkesfag i år. Vi gratulerer! I skolekonkurransen vant Donjete Haziri. Hurra for begge!

Alle de seks utvalgte NM-deltakerne leverte strålende arbeider. Høy standard, både teknisk og estetisk, men omstendighetene tatt i betraktning, var nok Joakim likevel en klar vinner. Han hadde nemlig ekstrem uflaks første dag, med det ene maskinkrasjet etter det andre. Etter tre forsøk med tre forskjellige maskiner og nesten to timers nervøs venting, ble han til sist henvist til en 13 tommer laptop og jobbet seg ferdig på den – på overtid. Ikke spesielt gunstige forhold. Og grunnen til krasjene? En korrupt font.

Her følger poengene i NM dag for dag:

Dag 1: Ida Sæterdal leder med 1.7 poeng på Helen Fjeld Langrind som ligger over Joakim Viken med 0,3 poeng.

Dag 2: Joakim leder med 3 poeng over Ida. Dermed ligger Ida og Joakim likt etter to dages konkurranse. Helen etablerer seg trygt på 3. plass.

Dag 3: Joakim avgjør ved å ta denne dagsseieren - med et poeng mer enn Bendik Bernås og to poeng mer enn Ida.

Her følger poengene for Østlandsmesterskap skole:

Dag 1 : Donjetë Haziri leder med to poeng over Martine Hagebakken, som igjen ligger to poeng foran Mathias Hagebakken Lien (Ja, de er i slekt. Søskenbarn)

Dag 2: Morten Hillbom kliner til med alt riktig på det tekniske. 15 av 15!
Dermed leder han modul 2 foran Mathias på andre og Donjete på tredje plass.

Så på pallen er det bare 1,2 poeng mellom Donjete på 1. plass og Morten på 2. plass, og 0,9 poeng ned til Mathias på 3. plass. Og totalt er det faktisk så jevnt bra at det bare er 7,5 poeng fra høyeste til laveste peongsum.

Anne Cappelen Grandt, dommer og ansvarlig for hele sulamitten, er veldig fornøyd med årets NM.

– Meget høyt nivå på deltakerne, og jevnt løp, så alle sammen bør være superfornøyd med sin egen innsats. Stressfaktorer og utfordringer til tross; samtlige stod distansen ut med stil, og som jeg sier til dem: bare det å bli plukket ut til å delta her er en seier i seg selv, så det ber jeg dem tenke over, alle som en.

Den gode nyheten

Under medaljeutdelingsseremonien på Lillestrøm annonserte utdanningsminister Kristin Halvorsen at hun har fått  flertall for å søke Euroskills (Europamesterskapet i yrkesfag) til Norge i 2018. Dette er en god nyhet for yrkesfagene. Det betyr økt oppmerksomhet.

– Norge har aldri tidliger arrangert dette. Ved å atrrangere Euroskills i 2018, vil vi sette kvalitet i yrkesfagene på kartet. Vi ser at denne typen konkurranser bidrar til å øke skolemotivasjonen for elevene, og også folks bevissthet rundt dette med yrkesfagene, sier Halvorsen.

– Lenke til artikkel og masse bilder fra yrkes-NMs dag en og to

Les mer om Kristin halvorsens fremstøt for Euroskills i Norge i 2018

 

« Tilbake

 
 
Fellesforbundet
Mediebedriftene
NHO Grafisk