Start

For elever

For bedrifter

For skole

For foreldre

For tillittsvalgte

For lærlinger

Vel blåst

Fredag før premieutdelingen kunne slitne men fornøyde deltakere i Yrkes_NM på Lillestrøm fortelle om fine og lærerike dager. Her kan du se dem med utvalgte arbeider.

Skolekonkurrentene var ferdige allerede torsdag kveld, så for dem var fredag kun premieutdelingsdag.

Så hvordan synes de det har vært å delta?

Morten fant roen først andre dagen. Dag en var mest av alt nervepirrende og stressende.

– Men veldig moro sett under et, og en kjempeufordring. Viktigste lærdom er kanskje det å kjenne på stresset og samtidig finne på noe veldig fort – og så holde seg til det. Andre dag var mye bedre fordi jeg da kunne bygge på det jeg allerede hadde og som jeg faktisk var fornøyd med.

Det var andre dags arbeid som sendte Morten opp på andreplassen. Full uttelling både teknisk og kreativt.

Martine, Mathias og Mona er enige i at det har vært en fin erfaring å få være med. De fremhever nøyaktighet som en viktig lærdom, og det å bli flink (veldig fort) til å utnytte den tiden man har maksimalt ved å tenke grundig igjennom hva man vil gjøre og så gjøre det, for i neste omgang å bygge ut og fullføre. Anne Cathrine legger til at det også er nyttig å se hvor man ligger i løypa forhold til andre.

Om de er fornøyd med egen innsats? "Delvis" er det unisone svaret. Men det kom seg godt mot slutten.

Og NM-deltakerne?

Tredje dags oppgave var å lage en plakat (annonse) som skulle formidle budskapet om Chilli of Norway til 11-15 åringer. I A4 og A5 størrelse. Avslapning i forhold til de to foregående dagene, med fotografering og Indesign som hovedingredienser. Alle var ferdige før tiden.

Utfordringene? Mye det samme som skoleelvene: Tidsaspektet. Det å kunne jobbe effektivt og fokusert med veldig stramme tidsmarginer. For at det skal være mulig er det kjempeviktig at man vet hvordan man bruker verktøyene. Christoffer utdyper:

–  De tekniske ferdighetene må sitte i fingertuppene, for noe annet har du ikke tid til når du i tillegg skal være kreativ hele tiden. Når det gjelder å finne inspirasjon har det også vært en liten utfordring at jeg ikke har kunnet går på nettet eller en tur for å få tankene på gli. Du har bare deg selv, det er ingen andre steder du kan lete etter inspirasjon. Det er litt uvant, men det har vært fint.

 

Se høyre kolonne for relaterte saker.

 

« Tilbake

 
 
Fellesforbundet
Mediebedriftene
NHO Grafisk