Start

For elever

For bedrifter

For skole

For foreldre

For tillittsvalgte

For lærlinger

Årets mingletreff - 2013

Onsdag den 13. Februar ble det satt ny rekord i oppmøte på det årlige mingletreffet som arrangeres av Opplæringssenteret for visuell kommunikasjon.

Godt over tredve elever fra MK, vg2 og 3 hadde møtt opp for å få vite mer om lærlingordningen.

Grunnen for det gode oppmøtet skyldes en utrettelig oppsøkende virksomhet fra Opplæringssenterets veileder Anne Cappelen Grandt. De siste månedene har hun besøkt de fleste av øst-regionens MK-linjer for å informere om lærlingordningen. På skolene holder hun et tett timesprogram der hun snakker om fordelene ved å bli lærling, samt søknadsprosedyrer og portfolier.

Tidligere har det vært fast takst å gjennomgå slike rutiner på selve mingletreffet, men denne gangen var det altså annerledes. Det førte til lengre mingletid, noe de fremmøtte elevene visste å utnytte til fulle, akompagnert av pizza, brus og frukt.

Den korte fellesinformasjonen stod Rolf Wesenberg for da han i plenum minnet alle fremmøtte om at å bli lærling er: 

  • Lærerikt (learning by doing) 
  • Lønnsomt (lønn under utdanning)
  • Lurt (nettverk, erfaring og gode muligheter for jobb etter endt læretid).

 

Ønsker du å vite mer om fordelene ved å bli lærling og hvilke muligheter du har etterpå? Les denne artikkelen.

Under følger en oversikt over de fjorten lærlingene som stilte seg til disposisjon for de fremmøtte elevene. Du kan klikke deg direkte til arbeidsplassene deres om du ønsker å se noen representative læreplasser for mediegrafikerlærlinger.

Filip fra Melsom vgs ved Tønsberg jobber nå på A-media ressurs (tidligere Edda annonseproduksjon). Han driver hovedsakelig med produksjon av digitale annonser og utvikling av nettsider for A-pressen. 

Øivind fra Sandvika vgs er glad i trykkbasert grafisk design og jobber nå iDDB Oslo. DDB er et reklame- og kommunikasjonsbyrå.

Simen Myklebust fra Elvebakken vgs jobber på Helli visuell kommunikasjon. Helli har eget trykkeri og Simen lager profiler, nettsider osv. 

Karine fra Elvebakken vgs jobber nå hosSnøball film. Der driver hun med film og animasjon, filmeffekter og litt reklame. 

Håkon fra Rosenvilde vgs jobber på Nycomed der han designer emballasje, informasjonsbrosjyrer og reklame. 

Ingvild fra Sandvika vgs jobber hos produksjonsselskapet 4 ½ film og reklame. Hun jobber mye med administrasjon og det man kan kalle forarbeid for filmproduksjon. Hun er også mye på sett på reklameinnspillinger. 

Marie fra Nes vgs Jobber hos Fantefilm, for tiden som produksjonsassistent. 

Trine fra Lena vgs jobber med profileringsdesign hos Profilhuset grafisk på Toten. For tiden går det i bildekor, lastebildekor, reklame og fasadeskilting. 

Marte fra Elvebakken vgs jobber hos Cappelen Damm Forlag, der hun designer bøker – både omslag om innmat. 

Ida fra Narvik vgs gikk to år på høgskolen i Gjøvik før hun bestemte seg for å bli lærling. Nå jobber hun hos Concorde design AS, der hun designer magasiner, bøker, plakater, både for trykk og digitalt. 

Ingrid fra Bodin vgs i Bodø er nå lærling i Det Norske Forsvaret der hun lager trykksaker, plakater og lignende. 

Erik Fra Sørumsand vgs er lærling i Aftenposten. Han jobber først og fremst med å designe annonser for trykk. Både små og store. 

Andrea fra Ullern vgs jobber i Webtop som produserer materiell til eiendomsmeglere. Derfor går det mest i brosjyrer visittkort. 

Joakim Viken fra Sentrum vgs i Kongsvinger jobber hos Grøset trykk. Designer alt fra magasin til web.

Gå til opplæringssenteret for visuell kommunikasjon

 

« Tilbake

 
 
Fellesforbundet
Mediebedriftene
NHO Grafisk