Start

For elever

For bedrifter

For skole

For foreldre

For tillittsvalgte

For lærlinger

Worldskills på trappene

Worldskills i Leipzig nærmer seg med stormskritt, og det norske landslaget har begynt nedtellingen med teambygging. Sist helg hadde de landslagsamling for første gang. Mål : Å bli kjent, bli et lag – det norske landslaget.

Før avreise til Tjøme var alle samlet i NHOs lokaler på Majorstua i Oslo der de fikk fint besøk av tre damer som ser verdien av yrkesutdanning. LO-leder Gerd Kristiansen, adm.dir. i NHO, Kristin Skogen Lund, og selveste utdanningsminister Kristin Halvorsen tok nemlig turen innom for å ønske lykke til i Leipzig. Halvorsen kommer også til å være til stede under konkurransen for å følge de norske deltakerne på nært hold.

– Det er utrolig spennende å være tilstede under disse konkurransene. Hver gren er lagt opp ut fra fagets egenart, og å kunne gå rundt og se hvordan folk jobber og hvor flinke de er, er ikke bare moro, det er også fantastisk lærerikt.

– Gode fagarbeidere er helt nødvendig for at Norge kan stå i konkurransen om jobber i internasjonal sammenheng. Derfor er det viktig å fokusere på yrkesutdanning igjennom arrangementer som dette.

Halvorsen er en engasjert ambassadør for fagutdanning, og har fremmet forslag om at Norge skal arrangere Euroskills i 2018. Responsen fra stat, fylker og næringsliv er så langt over all forventning. Så om hun holder engasjementet oppe, skal man ikke se bort fra at dette kan bli virkelighet.

En av trenerene/dommerene sa det slik da han ble spurt om viktigheten av slike konkurranser : Worldskills har lenge vært en av verdens best bevarte hemmeligheter, men det kommer seg, – bevisstheten om konkurransen og yrkesfagene er for oppadstigende.

Vår mann fra grafisk heter Joakim Viken. Han jobber hos Grøseth design i Oslo og skal konkurrere om å bli verdens beste i grafisk design. Medielærling var på jobb-besøk før helgen og vil senere denne uka følge på med et portrett av Joakim.

Om samlingen sist helg kunne han fortelle at den tok knekken på all sjenanse og at de ble det de var samlet for å bli: et lag.

– Det var også veldig fint å få et innblikk i hva de andre driver med. Like lite som jeg vet hva det innebærer å jobbe med mekatronikk, vet de hva det vil si å være mediegrafiker, og det skaper gjensidig respekt når man kommer under overflaten og begynner å forstå hva folk faktisk kan.

Foruten Joakim består laget av anleggsgartnere, billakkerer, bilmekaniker, bilskade, blomsterdekoratør, CNC, elektriker, frisør, gullsmed, helsefagarbeider,  kokk,  konditor, kulde- og varmepumpeteknikk, mekatronikere, servitør, sveiser, telekommunikatør og trevaresnekker.

Konkurransen går fra 2. til 7. juli.

 

Les mer om deltakerne på Worldskills egne hjemmesider.

 

« Tilbake

 
 
Fellesforbundet
Mediebedriftene
NHO Grafisk