Start

For elever

For bedrifter

For skole

For foreldre

For tillittsvalgte

For lærlinger

På årets YoU-messe i Oslo Spektrum sydet det av folk i de siste timene før stengetid torsdag den 7. november. MK og mediegrafikerne hadde stand til høyre for inngangspartiet.

Frida Vik og Helene Fredriksen går første året på MK på Elvebakken videregående, og begge stod på standen og informerte nysgjerrige tiendeklassinger på jakt etter sin egen fremtid.

Frida hadde vært vakt på tirsdagen også og kunne informere om mange interesserte elever, om enn ikke like mange som tidligere år – noe som antakelig har rot i usikkerheten rundt den forestående omstruktureringen av linja.

– Det er moro å være her og snakke om utdanning med alle disse

tiendeklassingene som ikke helt vet hva de skal gjøre etter ungdomsskolen.

– Er det noen som tenker på å bli lærlinger?

– Ikke mange, men de som spør er opptatt av hvilke fremtidsmuligheter som åpner seg om man velger lærlingveien. Ellers er de fleste veldig opptatt av å få full studiekompetanse.

Hverken Helene eller Frida har vurdert å bli lærlinger. For dem har valget av MK først og fremst å gjøre med å ha det moro igjennom videregående.

Helene: Jeg vil ha studiekompetanse, men jeg interesserer meg virkelig for de forskjellige temaene innen MK, og på sikt kunne jeg godt tenke meg å utvikle meg som fotograf. Så vi får se. Jeg har jo akkurat begynt.

Frida: Siden jeg var ganske skolelei var jeg først og fremst ute etter en litt annen type skoledag. Men jeg interesserer meg også for å ta bilder og lage film, så når jeg kunne få lære om slike ting og i tillegg få studiekompetanse, var valget enkelt.

 

 

« Tilbake

 
 
Fellesforbundet
Mediebedriftene
NHO Grafisk