Start

For elever

For bedrifter

For skole

For foreldre

For tillittsvalgte

For lærlinger

Emil angrer ikke

Foto: Kristin von Hirsch

Så langt har han ikke angret et sekund, Emil Fabio Herrera Steinhov (18), lærling hos Schjærven reklamebyrå i Oslo. Han kom rett fra vg2 MK på Elvebakken til lærlingejobben i august 2013.

– Jeg har alltid hatt stor interesse for det kreative, liker å tegne. I åttende klasse fikk jeg Photoshop av en bekjent. Det trigget meg på en måte jeg ikke hadde opplevd før. Jeg forstod at dette var noe jeg kunne tenke meg å lære mer om, og kanskje jobbe med.

Derfor var valget enkelt når jeg skulle begynne på videregående. Elvebakken var den skolen med best rykte. Jeg søkte meg dit som førstevalg – og kom inn. Veldig fine år med bra lærere, et åpent og imøtekommende miljø med inspirerende medelever.

 – Underveis forstod jeg at det var grafisk design og illustrasjon jeg var mest interessert i. Likevel har det vært fint å være innom alle de mediale kommunikasjonsformene, for de har et felles fundament. Det opplever jeg her hos Schjærven også. De jobber på alle nivåer; i tillegg til grafisk produksjon har de et mediebyrå og et filmproduksjonsselskap. Alt handler jo egentlig om det samme.

 Eneste

– Det er nesten ingen Elvebakken-elever som blir lærlinger. Hvorfor ble du det?

 – Jeg var den eneste. Jeg fikk vite om muligheten på en yrkesmesse i niende klasse der jeg fant en stand som het Medielærling og møtte Anne fra Opplæringssenteret. Og så kom de også på besøk på Elvebakken. Jeg syntes det var interessant, for overalt ellers hører man bare at det eneste alternativet er høyere utdanning, ellers ender du opp med ingenting. Det er dumt, for det er ikke sant. Det er mange veier å gå. For meg har det vært perfekt å bli lærling. Det betyr ikke nødvendigvis at jeg aldri skal studere igjen. Jeg var skolelei, men hadde lyst til å praktisere det jeg hadde lært. Jeg tror det er viktig. Mens andre fortsetter på skolen får jeg arbeidserfaring, nettverk, og lærer masse. Jeg føler meg veldig heldig!

 Markedsføring ga resultater

– Jeg gjorde research på alle medlemsbedriftene hos Opplæringssenteret. Jeg lette også opp alle designbyråer i Oslo og sendte mailer i øst og vest for å høre om de kunne tenke seg en lærling. Mange hadde aldri hørt om verken lærlinger eller Opplæringssenteret, så i ettertid fikk jeg vite at jeg i tillegg til å søke om læreplass hadde drevet aktiv markedsføring, for etter mine fremstøt fikk de mange nye henvendelser fra designbyråer og reklamebyråer de ikke hadde hørt om før. Jeg endte opp med å komme på intervju to steder og fikk plass her hos Schjærven. Selv om det er stort. er det et veldig jovialt sted, jordnært og åpent.

 – Trives du?

 Ja, veldig. I tillegg til å kunne jobbe med noe man er glad i, så har jeg havnet i et hyggelig og jordnært miljø med fagfolk som har lang erfaring i bransjen. Starten var nesten litt overveldende. Det var tross alt en helt ny verden for meg med høyt tempo, teammøter … masse nytt. Nå har jeg kommet inn i det og føler at jeg har oversikten. Det har vært moro å jobbe med flere forskjellige kunder. Det er fint å merke at man blir stadig bedre og raskere i programvarebruk, noe som også i høy grad er takket være kursene vi får gjennom Opplæringssenteret.  Jeg lærer utrolig mye av å få ansvar.

 Emil har mange egne kreative prosjekter på gang. I den anledning har han et råd til andre av hans kaliber:

 – På skolen hadde vi et inspirerende miljø. Det gjorde at jeg fikk lyst til å sette i gang med alle slags egne prosjekter, men det ble aldri noe av. Skolearbeidet tok altfor mye tid. Sånn har jeg hørt at det er når du er student også. Men nå: Jeg går fra jobb når jeg går fra jobb. Det betyr at jeg har kvelder og helger til å drive med egne prosjekter, og oppleve mye mer sammen med venner enn før. Det vokser jeg utrolig på. I tillegg til dette har jeg en fast lønning, som for min del hjelper meg mer enn godt med å finansiere ungdomstida. Jeg skal for eksempel være med på en kunstutstilling i mars. Det hadde jeg aldri hatt tid til om jeg gikk på skolen.

 

Opplæringssenteret          

Emils hjemmesider           

Schjærven

 

« Tilbake

 
 
Fellesforbundet
Mediebedriftene
NHO Grafisk