Start

For elever

For bedrifter

For skole

For foreldre

For tillittsvalgte

For lærlinger

Rekordmange til Yrkes-NM i Trondheim

Det er rekordstor oppslutning om årets Yrkes-NM + Opplæringsdagan i Trondheim. Det er påmeldt over 330 deltakere fra hele landet. I mange av fagene er det holdt uttakskonkurranser, og de største fagene har over 25 deltakere.

Yrkes-NM + Opplæringsdagan arrangeres i dagene 28. - 30. oktober i år og stedet er Trondheim Spektrum. Det blir rekordstor deltakelse, pr. dato er over 330 deltakere påmeldt i ca. 30 forskjellige yrkesfag. Flest deltakere er det i anleggsmaskinførerfaget, med 32 fra hele landet. Anleggsgartnerfaget har meldt inn 28 deltakere og yrkessjåførfaget 25.

Se oversikt over alle yrkeskonkurransene under Yrkes-NM 2014.

Det er de forskjellige bransjeorganisasjonene som er anvarlige for de enkelte yrkeskonkurransene. Man ge av dem har hatt uttak over hele landet i vinter/våres, og bruker NM til å ta ut sine deltaker tild et norske Yrkeslandslaget. Dette skal representere Norge i Yrkes-VM i Brasil i 2015.

Statsminister Erna Solberg og leder av KUF-komiteen på Stortinget Trond Giske planlegger å besøke arrangementet og hilse på de mange dyktige ungdommene.

Det vil bli arrangert en rekke seminarer og konferanser i tilknytning til Yrkes-NM + Opplæringsdagan. Det vil bli flere seminarer hver dag med bl.a. Marco Elsafad, vinner av Mesternes Mester og mange ganger NM-vinner i basket. Tema vil bl.a. være mestring, det å bygge selvtillitt, tørre å ta egne valg og kunne prestere. Seminarene er spesielt for elever, lærere og foresatte.

Håndverkerforeningene og flere opplæringskontor vil tjustarte på Torvet 21. juni. Her vil mange yrkesfag bli demonstrert og vist frem på en involverende og engasjerende måte.

 

« Tilbake

 
 
Fellesforbundet
Mediebedriftene
NHO Grafisk