Start

For elever

For bedrifter

For skole

For foreldre

For tillittsvalgte

For lærlinger

Stine Aas (20) fra Hamar er blant deltakerne i mediegrafikerfaget. - Jeg synes det er kjempespennende å konkurrere. Oppgaven blir veldig realistisk når vi vet at det står en reell kunde bak som kan bruke arbeidet etterpå.

Oppgavene i NM i medigrafikerfaget går bl.a. ut på å lage en designprofil, logo, brevark og visittkort. Det hele blir veldig realistisk når kunden finnes i det virkelige liv. Villa Lofoten heter firmaet. Det er et filmproduksjonsselskap som har en kulturell inngang på virksomheten sin. De bidrar til at unge mennesker får realisert sine filmdrømmer. Selskapet vil også kunne bidra i bedømmingen i NM og til slutt også velge en av utgavene fra deltakerne i profilering av sitt firma i tiden framover.

Stine Aas (20) fra Printex trykkeri på Hamar har bevisst valgt grønn farge som del av sitt profilmateriell. - Jeg måtte jo velge en natur-farge til et selskap med et sliktnavn, og jeg synes logoen jeg har laget uttrykker noe naturlig, miljøvennlig og noe aktivt. Det jeg har laget er enkelt og elegant, sier hun og smiler.

Spennende og kreativ hverdag

Hun tok svennebrev som mediegrafiker i juni i år, og trives godt med sitt yrkesvalg. - Jeg har en spennende og veldig kreativ hverdag!

- Jeg synes det er gøy å være med å konkurrere i faget mitt. Det gjør at man skjerper seg veldig og forhåpentligvis gjør man en enda bedre jobb. Størst utfordring er det å finne en ide å jobbe ut i fra. Det er jo stressende å være i en slik konkurranse, men jeg liker det. Jeg jobber så godt jeg kan og prøver å være best.

- Om framtida tenker jeg at jeg vil utvikle meg mer, og kanskje kan jeg en dag være daglig leder i et eget grafisk byrå.

Lik WorldSkills Norway og Yrkes-NM
Følg mesterskapet gjennom nettsidene, Facebooksiden til WorldSkills Norway og Facebooksiden til Yrkes-NM, og Twitterfeeden til WorldSkills Norway. Se bilder på Flickr! Her vil det bli jevnlige oppdateringer!

Om du er i Trondheim og på NM selv, kan du gjerne dele bilder også på Instagram; velg å tagge bilder med #yrkesnm #worldskillsnorway #yrkesfag

> worldskills.no

> Yrkes-NM på Facebook - Gå inn: LIK og DEL

> Yrkeslandslaget på Facebook - Gå inn: LIK og DEL

> Yrkeslandslaget på Twitter - Følg oss!

> Se bilder på Flickr

Kontaktpersoner:
Sekretariatsleder WorldSkills Norway: Elisabeth Lange, elisabeth.lange@norskindustri.no, 91558110.
Pressekontakt: Kristian Hansen, kristian.hansen@norskindustri.no, 40061188.

 

« Tilbake

 
 
Fellesforbundet
Mediebedriftene
NHO Grafisk