Start

For elever

For bedrifter

For skole

For foreldre

For tillittsvalgte

For lærlinger

Bli bokbinder!

 

Hvis du er praktisk anlagt, liker effektive maskiner og raske resultater, har du gode forutsetninger for å bli bokbinder.

Bokbinder er et både gammelt og tradisjonsrikt yrke, men hverdagen for en moderne bokbinder er ikke mye gammeldags. Maskinene i et bokbinderi utvikles i høyt tempo, og datastyring er på full fart inn. En bokbinder kjører maskiner som tilfører trykksakene den siste finishen før bøkene, tidsskriftene, magasinene eller brosjyrene går i posten eller kjøres ut til kundene. Maskinene stifter, limer eller trådhefter bøker, blader eller andre trykksaker i høy fart, stabler dem i bunker, gir dem plastomslag, printer navn og adresser, bunter og videresender dem til utkjøring og levering.

Hvordan blir du bokbinder?

Veien til bokbinderfaget går via videregående skole, utdanningsprogrammet Teknikk og industriell produksjon. Etter VG1 og VG2, der du blir kjent med både faget og yrkesmulighetene gjennom Prosjekt til fordypning, får du læreplass i bedrift. Som lærling får du lønn under resten av utdanningen. Etter to år får du svennebrevet, og da er du faglig kvalifisert og klar for yrkeslivet!

Hvis du ønsker studiekompetanse på toppen av fagbrevet, må du bruke ett år til på skolebenken. Har du studiekompetanse kan du få høyskoleutdanning, både i Norge og i utlandet.

 

 
 
Fellesforbundet
Mediebedriftene
NHO Grafisk