Start

For elever

For bedrifter

For skole

For foreldre

For tillittsvalgte

For lærlinger

Bli mediegrafiker!

Christoffer Larsen

Hvis du har sans for kommunikasjon, form og farge og i tillegg trives med dataverktøy, har du gode forutsetninger for å bli mediegrafiker.

En mediegrafiker kan jobbe i mange forskjellige mediemiljøer. Mediegrafikeren kan klippe film og lage reklamemateriell for næringslivet, utforme bøker, plakater eller annonser som skal trykkes eller publiseres elektronisk, eller kanskje begge deler. Få fagpersoner kan velge mellom så varierte arbeidsområder som mediegrafikerne! En mediegrafiker stagnerer heller ikke faglig. Utviklingen på programvare- og verktøysiden er så rask at den som skal gi form til innhold for alle ulike typer medier må utvikle seg i takt med både publiseringsteknologien og program-varene.

Hvordan blir du mediegrafiker?

Veien til Mediegrafikerfaget går via videregående skole, utdanningsprogrammet Medier og kommunikasjon. Etter vg 1 og vg 2, der du blir kjent med både faget og yrkesmulighetene gjennom Prosjekt til fordypning, søker du læreplass i bedrift. Som lærling får du lønn under resten av utdanningen. Etter to år får du svennebrevet, og da er du faglig kvalifisert og klar for yrkeslivet!

Hvis du ønsker studiekompetanse på toppen av svennebrevet, må du gå videre med noen fellesfag i skolen eller som privatist. Mange læringer gjør dette under læretiden. Har du studiekompetanse eller blir godkjent for opptak med realkompetanse kan du ta høyskoleutdanning, både i Norge og i utlandet.

 
 
Fellesforbundet
Mediebedriftene
NHO Grafisk