Start

For elever

For bedrifter

For skole

For foreldre

For tillittsvalgte

For lærlinger

Arbeidsmuligheter

 
Platesortering på Nummer1trykk. Rotasjonstykk.

Mange forskjellige yrkesmuligheter!

Som faglært mediegrafiker kan du jobbe med bildebehandling, film, animasjon og bokdesign, for bare å nevne noe. Dine ferdigheter trengs i mange forskjellige typer firmaer. Du kan jobbe i avis – både papir- og nettaviser, i reklamebyrå, du kan jobbe med tidsskrifter, magasiner og bøker i forskjellige typer forlag, i filmselskap eller du kan forberede filer til trykking og publisering på alle typer plattformer i både mediehus og trykkerier.

En faglært trykker kan jobbe i forskjellige typer trykkerier og benytte forskjellige trykkmetoder. Du kan kjøre digitaltrykkmaskiner, arkoffsetmaskiner, rotasjonspresser og fleksopresser.

En faglært serigraf jobber med serigrafisk trykk og digital storformatproduksjon (plakatproduksjon). Maskinene plasserer bilder og tekst på en mengde forskjellige materialer. Du får trykke alt fra golfballer til mobildeksler og dvd-er.

Er du faglært bokbinder jobber i du i et bokbinderi eller en ferdiggjøringsbedrift, der trykksakene får sin siste finish før de går ut til lesere og butikker. Du kjører maskiner som binder inn bøker (bokgater), stifter tidsskrifter eller kanskje du kjører en adresseringsmaskin. Du kan arbeide i moderne pakkerier og sørge for distribusjon og logistikk.

Grafisk emballasjefaget gir arbeidsmuligheter innenfor emballasjeproduksjon og emballasjetrykking. Disse trykkeriene er sterkt spesialiserte og de produserer et bredt utvalg produkter. Emballasje er et område i vekst, og emballasjeproduktene får stadig større betydning fordi konkurransen i varehyllene bare øker.

En faglært håndbokbinder arbeider med hendene. Han eller hun binder inn bøker, restaurerer gamle, skjøre bøker, eller de lager esker, spesielle invitasjoner og menyer til fine restauranter. Håndbokbinderne er mer opptatt av materialer og estetikk enn av høyt produksjonstempo. Du kan jobbe i håndbokbinderi, eler kanskje restaurere bøker for et museumsbibliotek?

 
 
Fellesforbundet
Mediebedriftene
NHO Grafisk